Валентич: Когато дойдох тук, анализирах всеки един от отборите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Искам да се извиня на всички от Арда. Хората не разбраха това, което искам да кажа"

Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич сподели след равенството 2:2 с Царско село, че е щастлив от спечелената точка и се надява „жълто-черните“ да бъдат още по-уверени занапред. Валентич обърна внимание на пасивната игра на пловдивчани в първите минути на двубоя и заяви, че това се нуждае от подобрение. Наставникът на „канарчетата“ се извини на всички от Арда за изказването си след двубоя между двата тима през изминалия кръг, като сподели, че има респект към кърджалийци.

“Искам да се извиня на всички от Арда. Хората не разбраха това, което искам да кажа. Имам огромен респект към треньора и всички останали.“

“Искам да видя тази увереност и на мачовете, каквато виждам в тренировките. Първите 15 минути имахме огромни проблеми в средата на терена. След това се организирахме добре. В защита нещата се получаваха добре, затворихме им техните атакуващи футболисти. Когато си мислех, че владеем нещата, получихме гол. Много ми харесаха последните 15 минути. Движехме бързо топката. Хареса ми реакцията при 2:0. Не се предадохме. Някои не са готови за 90 минути, но създаваме шансове. Щастлив съм от тази точка. Надявам се, че моите футболисти ще са по-уверени.“

„Изключително пасивни сме в тези първи 15-20 минути от мачовете. Това искаме да подобрим. Работим, говорим. Работим и със спортен психолог. Мога да кажем на нашите фенове: не се притеснявайте, времето работи за нас. Ще ставаме все по-добри. Не е въпрос на плюс или минус една точка, а тази радост в съблекалнята, че взимаме точки“, добави Валентич.

„Когато дойдох тук, анализирах всеки един отбор от лигата. Искам да държим топката. Подписахме с футболисти, които играят този тип футбол. Огрломен респект към Монтана, но мачът е на нашия стадион и ако играем така, както на тренировките, ще е нашият мач”, каза още треньорът на  „канарчетата“.