Валери Божинов може да стане играч на Левски днес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят Валери Божинов може да подпише договор с отбора на Левски още днес. В последния ден от август изтече договорът на 34-годишния футболист с втородивизионния италиански Пескара. От днес, 1 септември, бив­шият футболист на Ювентус и Ман Сити вече е свободен агент и няма пречки да сложи подпис под контракт с Левски.

От доста време Божигол поддържа форма с 26-кратните шампиони на България и треньорът Георги Тодоров е отлично запоз­нат с моментните му възмож­ности. Много близо до договор с Левски са още няколко играчи, сред които е юношата на тима Борислав Цонев. Хал­фът също тренира с Левски в последните седмици. Той изчаква да уреди и последните подроб­ности около раздялата с бившия си клуб Интер Запрешич, който изпадна от хърватския елит.

В момента в Левски има двама играчи на проби – Алекс Петков и пор­тугалецът Клаудио Тавареш. 21-годишният Петков, който е син на бившия национал Милен Пет­ков, от малко повече време тренира с отбора в сравнение с чуж­денеца. Петков се подвизава на поста централен защитник и може да играе като дефанзивен халф, а за последно е бил в шотландския Хартс.

23-годишният Тавареш е десен бек. Той е свободен агент, след като неговият договор с португалския Авеш е изтекъл. Клаудио вече е одобрен от Георги Тодоров и би трябвало да облече синия екип.

С отбора на Левски подготовка води и нападате­лят Атанас Курдов. “Сините” пък не са се отказали от привличането на бразилския халф Уесли Ната от Царско село и се очаква скоро да има развитие по трансфера.