Вълнението на Цвети Пиронкова за Уимбълдън не отшумява с времето
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"16 години по-късно (само как звучи) усещането е също толкова специално и вълнуващо", написа българката

Първата ракета на България при дамите Цветана Пиронкова написа в профила си във Facebook, че се чувства развълнувана от завръщането си на кортовете на “Уимбълдън”.

33-годишната пловдивчанка игра за последно на Откритото първенство на Великобритания през 2017 година, след което си взе почивка от тениса за повече от три години заради контузия и раждането на сина си.

Пиронкова постигна най-големия успех в турнирите от Големия шлем Пиронкова именно на тревата в Лондон преди 11 години, когато достигна до полуфиналите. Сега българката отново ще играе в турнира, въпреки че започва от квалификациите срещу американката Усуе Арконада.

Дъжд над Уимбълдън! Каква изненада…😅😅😅
Лондон ни посреща с традиционното си настроение 🌧🌧🌧
Именно тук на кортовете на …

Posted by Tsvetana Pironkova on Tuesday, June 22, 2021

“Дъжд над Уимбълдън! Каква изненада… Лондон ни посреща с традиционното си настроение. Именно тук на кортовете на “Роухемптън” през 2005 г. записах първото си участие на турнир от Големия шлем. Атмосферата, тревната настилка, чисто белите екипи, специфичният етикет в клуба са част от нещата, които преживявах за първи път и които правят този турнир различен. 16 години по-късно (само как звучи) усещането е също толкова специално и вълнуващо”, написа Цвети в социалната мрежа.