Ван Перси: Модрич е футболен Моцарт!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лука вероятно е един от най-добрите в историята на футбола. Модрич е като Моцарт, той е артист на терена. На колко години е - 37-38? И той все още доминира, все едно има очи на тила си. Знаех, че е добър, но толкова."

Робин ван Перси изказа своето мнение за хърватския халф на Реал Мадрид – Лука Модрич. Бившият нападател на Арсенал и Манчестър Юнайтед го сравни с Волфганг Амадеус Моцарт на футболната игра.

„Лука вероятно е един от най-добрите в историята на футбола. Модрич е като Моцарт, той е артист на терена. На колко години е – 37-38? И той все още доминира, все едно има очи на тила си. Знаех, че е добър, но толкова. Той е невероятен семеен мъж, държи се много учтиво. Удоволствие е да го гледам“, коментира ван Перси пред “24sata”.

В плановете на Модрич са да участва на Евро 2024, когато ще навърши 39 години. В края на месец юни полузащитникът удължи контракта си с Реал Мадрид до лятото 2024 година. Модрич се присъедини към Реал Мадрид през 2012 г. За 11 сезона той изигра 488 мача и спечели 23 титли: 3 пъти – Ла Лига, 2 – Купа на Испания, 4 – Суперкупа на Испания, 5 – Шампионска лига, 5 – Световно клубно първенство и 4 – Суперкупа на Европа.