Въпреки коронавируса, Черно море надигра Арда и продължава да мечтае
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Черно море и Арда (Кърджали) завършиха при резултат 1:0 в ¼ финален бараж за място в Лига Европа. „Моряците“ откриха чрез Исмаил Иса в 18-тата минута. В 63-тата минута “моряците” останаха с човек по-малко, но това не им попречи да защитят преднината си и да продължат към 1/2 финалния плейоф за класиране в Европа.

Наставникът на варненци Илиан Илиев не е на скамейката, тъй като е дал положителна проба за коронавирус. Поради същата причина, аут за „зелено-белите“ са Виктор Попов, Даниел Димов, Васил Панайотов, Патрик Андраде, Илиан Илиев – младши, Родриго Енрике и Медхи Букаси. Наказан за двубоя път е Мирослав Енчев. Черно море заложи на 4-ма тийнейджъри в стартовата си единадесеторка.

Наставникът на Арда Николай Киров направи една промяна, в сравнение със състава, който завърши наравно със Ботев (Враца) в последния мач от efbet Лигата. Матеус Леони отстъпва мястото си на Емил Мартинов.

#МачкайАРДА #СамоАРДА #ПФКАРДА #PFCARDA 💙🙌

Posted by ПФК Арда / PFC Arda on Tuesday, July 7, 2020

Първата опасност в срещата дойде в 14-тата минута. Румен Руменов получи топката в наказателното поле и шутира силно, но Митрович се намеси добре и изби в ъглов удар.

В 18-тата Черно море поведе. Денислав Ангелов изведе Исмаил Иса в по лявото крило. Нападателят напредна и нахлу в пеналтерията, където с едно движение финтира Милен Стоев и с много прецизен удар в далечния ъгъл матира Месут Юсуф.

В 41-рата Иса проби отново по лявото крило и центрира към Курьор, който стреля моментално, но топката се удари право в Пламен Крумов.

Край на първите 45 минути! ⚽️Черно море води с минималното 1:0 срещу Арда след красиво попадение на Исмаил Иса в 18-ата минута на срещата.

Posted by Efbet Лига on Tuesday, July 7, 2020

Втората част започна със страхотна възможност за домакините. Матиас Курьор изведе Денислав Ангелов сам срещу вратаря, но правещия отличен мач младок не успя да уцели вратата.

В 62-рата Жордао размени пас с Иса и центрира, но Милен Стоев изчисти точно пред крака на Ангелов.

Няколко секунди по късно Жордао бе изгонен справедливо за втори жълт картон.

В 70-тата, влелия от пейката, Ахмед Осман излезе на добра позиция, но ударът му от границата на наказателното поле отиде право в ръцете на Митрович.

В 88-та Черно море направи страхотна контраатака. Топката стигна до Исмаил Иска, който от центъра на терена проби почти до наказателното поле, където размени двойно с Курьор и центрира на втора греда за включилия се Станчев, който обаче не успя да засече топката в мрежата.

Стартови състави:

Черно море: Митрович, Станчев, Янчев, Хантакиас, Панов, Павел Георгиев, Вуцов, Жордао, Ангелов, Иса, Курьор;

Старши треньор: Мартин Димитров

Арда: Юсуф, Костадинов, Крумов, Стоев, Мартинов, Ковачев, Делев, Коконов, Александър Георгиев, Руменов, Василев;

Старши треньор: Николай Киров