Вашек Поспишил се класира за финала на Sofia Open 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Канадецът направи обрат срещу Ришар Гаске и спечели мача с 6:7(6), 6:2, 6:0

Вашек Поспишил (Канада) ще спори за трофея на Sofia Open 2020 след победа с 6:7(6), 6:2, 6:0 над Ришар Гаске в полуфиналите от надпреварата от сериите АТП 250.

Първият сет се реши в тайбрек, след като в нито един от геймовете не се стигна до пробив. В заключителната част опитът на Гаске се оказа решаващ и французинът излезе напред в сетовете. В следващите два сета Посшишил даде само два гейма на своя съперник и направи пълен обрат, печелейки с 2:1.

“Щастлив съм. Имах шансове в първия сет. Сервирах доста добре и беше разочароващо, че го загубих. Но останах спокоен, защото чувствах, че играта ми върви. Във втория сет повиших още интензитета, станах по-агресивен, а той позагуби енергия. В същото време аз поддържах постоянно добро ниво. Чувствах се добре, усещах, че диктувам играта. След пробива в началото на третия сет вече бях много уверен и заиграх още по-освободено. За мен е приятна изненада от начина, по който завършвам сезона с представянето си си на този турнир”, заяви Поспишил след мача. 30-годишният канадец достигна втория си финал за сезона (общо трети в кариерата) след надпреварата в Монпелие през февруари. На финала Поспишил ще премери сили с Яник Синер (Италия).

“Яник е много талантлив младеж. Ще бъде трудно. Той сега пробива, но има огромен потенциал и може да бъде един от следващите големи играчи в тениса. Естествено смятам, че имам шансове. Със сигурност ще бъде оспорвано. Ще дам най-доброто от себе си, но ще се постарая и да се забавлявам. Надявам се да сервирам добре, да посрещам добре, да бъда агресивен и да се възползвам от шансовете си. Сигурен съм, че ще трябва да играя много силно, ако искам да спечеля. Надявам се и опитът от предишните финали да ми помогне”, добави канадецът, който ще се изкачи до 61-ото място в световната ранглиста.