Васил Маринов е световен вицешампион!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Състезателят на клуб "100 войводи" - Сливен написа нова вълнуваща страница в историята на българските щанги

Българският тежкоатлет Васил Маринов извоюва сребърен медал в категория до 102 килограма на световното първенство за младежи по вдигане на тежести, провеждащо се в столицата на Узбекистан Ташкент.

Васил Маринов е световен вицешампион! 1

Нашият представител стартира с комфортно изхвърляне на 165 кг, а след това покори и следващата тежест – 170 кг. Маринов направи третия си опит на гросмайсторските 175 кг. и бе близо до успеха, но в крайна сметка не успя и остана втори в движението след Рахат Бекболат (Казахстан).

Битката в изтласкването беше титанична, като Маринов приключи с 200 кг, осигуряващи му 370 кг в двубой. Бекболат не успя в първия си опит на 202 кг, но след това се мобилизира и ги закова, а с това грабна и златните медали в движението и двубоя с общ резултат 377 кг.

На трета позиция остана Заза Ломтадзи (Грузия) с двубой 351 кг., цели 19 килограма зад Маринов. Нашият щангист е състезател на Клуб „100 войводи“ от Сливен с треньор Станимир Колев.

Днес на подиума в Ташкент ще се качи и Христо Христов в категория до 109 килограма. Заедно с варненеца в Узбекистан е и личният му треньор Живко Николов.

България има две квоти за Олимпийските игри в Токио, като селекционерът на мъжкия национален тим Иван Иванов, заяви, че ще определи кои състезатели ще участват в надпреварата в японската столица именно след края на световния шампионат в Ташкент.