Възходът на Ботев Пловдив продължи с победа над Арда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" записаха важен успех в Кърджали

Ботев Пловдив изигра силен мач като гост на Арда Кърджали и спечели срещата от 19-ия кръг на efbet Лига. “Жълто-черните” стигнаха до трите точки с голове през второто полувреме, отбелязани от Емануел Уме и Янис Карабельов.

Така Ботев постигна трета поредна победа в първенството и продължи своя прогрес в класирането на efbet Лига. “Канарчетата” изпревариха Берое и заемат 8-ото място с актив от 26 точки – само на две зад седмия в таблицата Арда.

Първото полувреме на “Арена Арда” предложи доста интересни ситуации, но гол не падна. В 13-ата минута Боруков пропусна добра възможност за домакините, а малко след това и Тунгара стреля неточно.

Ботев Пловдив имаше шанс в 37-ата минута чрез Антоан Бароан, но ударът на нападателя бе спасен от вратаря на Арда. Малко преди почивката Преслав Боруков шутира покрай вратата на гостите.

Пет минути след началото на втората част Самуел Акере вкара за гостите, но попадението бе отменено поради засада. Ботев Пловдив си извоюва аванс в 63-ата минута. Ивелин Попов намери Емануел Уме, който с техничен удар се разписа за 0;1.

Точка на спора в срещата в Кърджали сложи халфът Янис Карабельов. Бившият футболист на Славия с мощен шут в близкия ъгъл се разписа за 0:2. С втора асистенция в двубоя се отличи Ивелин Попов.

В следващия си мач Ботев Пловдив гостува на Етър в Купата на България на 7 декември. Арда също ще играе в 1/8-финалите на турнира, като има домакинство на Литекс.