Вдъхновен Арда изпусна 10 от Левски в Кърджали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арда и Левски не се победиха и завършиха при резултат 1:1 в мач от втория кръг на efbet Лигата. Иван Коконов откри резултата още в 8-тата минута. В началото на втората част Паулиньо изравни, а в 53-тата Ивайло Найденов бе изгонен, след като получи втори жълт картон.

Срещата е първо шампионатно домакинство на Арда в Кърджали от 13 месеца. Окрилени от подкрепата на своите привърженици, Арда стартира много силно първото полувреме. Това даде резултат в 8-тата минута. Делев се възползва от грешка на Старокин и пусна в коридор за Коконов, той от чиста позиция стреля много прецизно и успя да преодолее Михайлов.

В 17-тата домакините изтърваха страхотен шанс. Спас Делев се пребори за една топка и излезе на страхотна позиция, но се забави с удара. Левски отговори в 24-тата, когато Живко Атанасов засече центриране от корнер, но ударът му попадна право в ръцете на вратаря Симеонов.

В 33-тата Арда направи страхотна бърза атака. Топката стигна до Делев отдясно, той центрира успоредно по земя за Коконов, който се размина с топката натиснат от Старокин. Треньорът на домакините Николай Киров поиска дузпа, но съдията не удовлетвори претенциите му.

Малко изненадващо гостите изравниха в 48-тата. Паулиньо отбеляза първия гол за „сините“ през сезона с много техничен удар. Пет по-късно Найденов бе изгонен, след като си изкара втори жълт картон.

В 64-тата Делев намери резервата Кнежевич във вратарското поле. Той стреля с глава, но предвидливо излезлия Ники Михайлов направи невероятно спасяване.

До края на срещата домакините натиснаха в търсене на трите точки, но с пропуски се отчетоха Делев и Ковачев.

В 84-тата минута кърджалии имаха страхотен шанс, след като Делев центрира от фал към Емил Мартинов, но защитникът стреля покрай гредата. Минута по-късно Станислав Иванов изведе Робърта. Нидерландецът опита да прехвърли вратаря на Арда, но топката премина и над напречния стълб.