Венци Стефанов назова основния проблем на българския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босът на Славия смята, че проблемът на футбола ни са чужденците

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори около последните теми в българския футбол. Той заяви пред Спортал, че многото чужденци по терените у нас са основният проблем на българския футбол. Според Стефанов държавата е най-големият длъжник на спорта в страната.

“Бербатов иска нов конгрес, за да седне той на столчето ли? Случват се неща, които по някакъв начин не помагат на футбола в България. Съдилища, адвокати, обжалвания, а футболът се нуждае от работа в школите, треньори, качествени кадри, резултати. А то – дела, дела, дела. Докато на Бербатов му дойде времето да застане начело на БФС, ще стане на 50 години човекът. Основният проблем на нашия футбол са чужденците. Докато не се ограничат максимално чужденците в родното първенство, поне такива извън Европейския съюз, ще е все така”, заяви Стефанов.

“В европейските клубни турнири българските футболисти общо в Лудогорец, ЦСКА, Левски и Ботев Пловдив ще са около 30%. Говоря за картотекираните играчи, иначе на терена ще има 15% българи. Това е истината. От години говоря, че трябва да дадем път на момчетата на школите, на нашите деца. Докато това не стане, ще ни надиграват Северна Македония, Грузия, дори не искам да споменавам Гибралтар, защото ми иде да се хвърля гол в женската баня, като се сетя”, продължи босът на “белите”.

“Държавата е основният длъжник на българския спорт, не говоря само за футбола. За толкова години колко стадиона се направиха? Имаме в центъра на София един стадион, който е остарял. Държавата къде е? Спортът е от първостепенно значение – той учи младите на отговорност, дисциплина, здравословен живот, колективизъм и т.н. Толкова много време държавата не направи нищо за спорта! Смятам, че скоро отново ще ходим на избори. Който застане начело на страната, трябва да бъде със здрав панталон и да пипа с желязна ръка. Нужен е машинист, който да кара сигурно влака”, добави Стефанов.