Венци Стефанов посочи правилния път за националния отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Имаме талантливи момчета, но трябва да им се даде шанс", споделя Стефанов.

Президентът на Славия Венци Стефанов говори по темата за бъдещето на националния отбор. Той сподели, че трябва да се дава шанс на младите футболисти, като според него в България има много талантливи играчи.

“Основният проблем в българския футбол е големият брой чужденци. В това отношение Лечков е прав. Не виждате ли какво е положението в Берое?! Ами в Черно море! Макар че във Варна сега малко от малко се оправиха, но преди година-две имаха 7-8 чужденци. А имат такава школа, такива таланти”, заяви Стефанов.

“Не си държим на нашето, не си оценяваме нашите момчета! Димитър Пенев налагаше навремето златните момчета. Подиграват му се, може би словоредът му не е перфектен, но футболът го разбира. От товасе нуждае един футболен треньор, а не да говори 8 езика. Футболистите трябва да получават шанс – да се бачка!

В Левски добре че са в трудно положение, иначе и там ги бяха наредили от кол и въже. Не е редно разни мениджъри да си правят тънките игрички и да водят какви ли не футболисти от Африка, от Южна Америка и от Нова Каледония, а нашите момчета стоят на пейката гледат. Не искам да се бъркам в работата нито на Гришата, нито на Домусчиев, техни са си парите. Важното е селекционерът на България да дава шанс на млади и талантливи играчи.

Националният отбор е чест и отговорност. Моуриньо и Копърфийлд да работят в тандем на мястото на Дерменджиев, чудо няма да се случи. Трябва да имаме дупе и да се даде шанс на младото поколение, докато направят сплав. Имаме талантливи момчета! Манчестър Сити не току-така си хареса Филип Кръстев. Мога да ви назова още имена – Мартин Минчев от Варна, нашите близнаци в Славия, Калоян Кръстев, Георги Йомов, Валентин Антов, Даниел Наумов от ЦСКА 1948, Доминик Янков, Светослав Ковачев, Светльо Вуцов. Имаме! Ще видите. Но трябва да им се даде шанс на всичките. Победите ще дойдат, апетитът идва с яденето”, каза Венцеслав Стефанов.