google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Олимпийският шампион от 2012 година обърна Валенсия, изоставайки с 4:0 след първата част

Олимпийският шампион в категория до 74 кг от игрите в Лондон през 2012 година Джордан Бъроуз сътвори забележителен обрат и надделя над завърналия се на тепиха Заид Валенсия в схватка в Остин, Тексас, организирана от FloWrestlng.

Това бе първият двубой за 23-годишния Валенсия от девет месеца насам, тъй като той трябваше да изтърпи санкция след положителен тест за употреба на забранени вещества.

Девет години по-младият и по-висок Заид започна със самочувствие и поведе с 4:0 след първата триминутна част. Опитният Бъроуз, който е и четирикратен световен шампион, нямаше никакво намерение да развява бялото знаме.

След паузата борбата протече при тотална доминация за Джордан, който минута и девет секунди преди края съумя да изравни, а след успешно проведена атака и да стигне до крайната победа с 8:5.

“В началото той контролираше темпото”, коментира 32-годишният Бъроуз след края на схватката. “Трудно ми да се адаптирам за двубой с такава продължителност

“Но като цяло представянето ми беше окей. Никога не съм бил в толкова добра форма през ноември.”

Малко по-късно Бъроуз благодари на треньорите и екипа, работещи с него и прогнозира, че един ден Валенсия ще бъде най-добър в света.

В друга любопитна среща на тепиха Кайла Миракъл не остави съмнение в превъзходството си над 20-годишната мексиканка Ана Годинес в схватката при дамите в категория до 62 кг, побеждавайки я с 8:0.

Ветеранът Бъроуз с урок за Валенсия при завръщането му на тепиха 1

Това бе първият мач на Миракъл от март насам и тя не скри удовлетворението си.

“Чувствах се чудесно, изпитвах силно желание да се състезавам отново,” заяви тя. “С всеки ден ставам по-добра и се готвя да бъда най-добра на квалификациите за Олимпиадата през април.”

Али Рейгън пък разгроми Лорън Луив с технически туш (10:0) при 59-килограмовите.