google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вихрен заслужено надделя срещу Чавдар при домакинството си с 2:0

Отборът на Вихрен (Сандански) постигна осми пореден и напълно заслужен успех с 2:0 над Чавдар (Етрополе) в среща от програмата на 26-ия кръг на Югозападната трета лига. Попаденията за “еделвайсите” реализираха Даниел Пехливанов и Руслан Иванов от дузпа още през първата част.

Мачът стартира отлично за вихренци, които откриха резултата в 4-ата минута, когато Даниел Пехливанов се разписа с красив прехвърлящ удар от точката на дузпата, който изненада Слави Петров. В 16-ата минута Томи Костадинов пробва рефлекса на Петров от пряк свободен удар, но не се получи изненадата и кълбото бе избито от стража на гостите.

Три минути преди края на първото полувреме “зелените” спечелиха дузпа, а зад топката застана един от опитните футболисти за санданчани – халфът Руслан Иванов, който майсторски прати кълбото в мрежата на Слави Петров за втори и последен път в срещата.

В 69-ата минута гостите се намериха във възможност да намаляват резултата, но ударът на резервата Николай Иванов бе майсторски отразен от Боян Загорски. В последните секунди пред Георги Маджаров се откри шанс за почетно попадение, но опитът му не попадна във вратата. Това бе и последната интересна ситуация в сблъсъка от Трета лига.

Следващата събота на 22 април Вихрен ще гостува в Дупница срещу лидерите от Марек във възлов мач, който до голяма степен ще определи съдбата на отбора, който ще получи промоция във Втора лига. Събитията от мача можете да проследите в efbet app онлайн. Днес дупничани не срещнаха особена съпротива в сякаш доиграващите сезона от ОФК Костинброд при гостуването си и момчетата на Тенчо Калпаков победиха резонно с 0:2.