google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Виктория Томова загуби с 0:2 сета (3:6, 4:6) от Рената Заразуа и отпадна от квалификациите на Ролан Гарос. Така и третата ни представителка в квалификациите на турнира от Големия шлем бе елиминирана. При жените България ще бъде представяна единствено от Цвети Пиранкова на тазгодишния Ролан Гарос, след като 1/4-финалистката от US Open 2020 получи уайлд кард за състезанието.

В първия сет на двубоя между Вики Томова и Рената Заразуа нямаше пробиви до осмия гейм, в който мексиканката спечели подаването на нашата тенисистка на 30 точки. В следващия гейм Томова имаше възможност да върне пробива, но я пропусна. Заразуа пък реализира втория си сет бол и спечели с 6:3 първия сет.

Ако в първия сет имаше само един пробив, то вторият ни предложи цели седем пробива! За наше съжаление четири от тях бяха на сметката на мексиканката. До шестия гейм Заразуа направи три пробива, а Вики – 2. В шестия гейм мексиканката спечели подаването си след много дълъг гейм, в който Вики изпусна цели 5 точки за пробив. Това естествено разстрои играта й и тя загуби следващия гейм на собствен сервис – 2:5 в полза на Заразуа. Все пак Томова не се продаде и намали резултата на 4:5, като отрази два мач бола в деветия гейм на сета. В десетия гейм Рената Заразуа реализира 4-ия си мач бол в мача и спечели срещата с 2:0 сета.