Волейболният сезон в България приключи – обявиха шампионите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

На провелото се днес видео заседание на Управителния съвет на федерацията по волейбол се взе решение шампионатите при мъжете и жените да бъдат прекратени. Настоящото класиране се счита за крайно и не подлежи на промяна. По този начин титлата при мъжете спечели Нефтохимик, а при жените – Марица.

Шампионите на България при мъжете и жените съответно ще получат право на участие в евротурнирите. Същото важи и за техните подгласници. Ето и какво заяви презицентът на федерацията Любо Ганев:

„Първенствата при мъжете и жените са окончателно прекратени. Шампион при мъжете е Нефтохимик, а при жените Марица Пловдив. Съответно тези два тима ще играят за Купата на шампионите следващата година. След това се прави класиране. Отборът на Хебър Пазарджик при мъжете ще има право да играе за Купата на CEV, също така получава и Левски при жените. Другите 3 отбора в класирането получават право да играят Чалъндж Къп на CEV.”

“При мъжете имаше напрежение за поставянето на край на сезона, но с 11 на 4 гласа беше решено кампанията да не се поднови. Медали ще има в по-късен етап, нека първо минат тези времена.”, каза още Любо Ганев.

Президентът на федерацията коментира и възможния формат на Суперлигата при мъжете за следващия сезон, като заяви, че може да има първенство с 12 или 14 отбора, стига да има достатъчно клубове.