Ясен Петров: Няма да играем като Барселона, ще търсим резултати
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За мен е чест да водя България, трябва да върнем някаква искрица", сподели Петров на представянето си

Новият национален селекционер на България Ясен Петров беше представен официално на пресконференция днес. Той позира с екип на “лъвовете” и заяви, че за него е тръпка отново да е тук. Специалистът обяви целите пред отбора, като сподели, че България няма да играе като Барселона и ще търси добри резултати.

“Наясно съм с какво се захващам, но никога не съм бил далеч от българския футбол. В Китай на лаптопа наблюдавах мачовете в българското първенство. Починах си година и шест месеца. Следях българския футбол и националния отбор. Не съм спирал да се интересувам от това какво се случва. За мен е чест да съм тук, не се замислих дали да приема, като имах предложение и от Китай, тук не става въпрос за пари. Тук става въпрос да върнем някаква искрица”, заяви Петров.

“Имиджът в последните години спадна. Колкото ме вълнува пряко мен националния отбор, толкова вълнува и привържениците на родния футбол. Футболът е колективен спорт – да дадем искрица ще е радост. Ще сторя всичко възможно да върнем усмивките на феновете“, сподели селекционерът на България.

Ясен Петров представи екипа си, като стана ясно, че ще работи с Жоро Шейтанов, Костадин Видолов и Алекс Георгиев, с когото си е партнирал в Китай.

„Бъдете сигурни, че няма да играем като Барселона. Ще търсим резултати. Тактически да сме подготвени. Мачовете са през три дни и трябва да вземам максимален резултат. Да имаме и малко късмет да им върнем усмивките. Търсим резултат. Ако го постигнем ще върнем усмивките на футболистите“.

Новият селекционер на България обеща, че ще бъде даден шанс на млади играчи. Той заяви, че ще се нуждае от време да пътува и да наблюдава играчите, като ще е нужно да се проведат разговори с всички отбори.

„Не съм имал обаждане от мениджър. Ако имам, ще е във връзка с това някой играч, който се състезава в чужбина да имам информация. Такива обаждания нямам. Играчите, на които ще разчитам, трябва да са подготвени и във форма“.

„В момента всички са в подготвителен период, трябва да пътуваме и да видим тяхното състояние. Програмата наистина е впечатляваща – през три дни. Нужно е да разчитаме на по-голяма група, за да има ротация“.

„Ако аз не вярвам, нямаше да седя тук пред вас. Лидерът са демонстрира на терена. Имам наблюдения от много български футболисти. Трябва да вярваме. Може да съм малко луд, но аз вярвам. Много позитивен човек съм, което ме е водило напред. Всичко е възможно, ако работим като екип“.