Ясен Петров обяви: Георги Костадинов ще е капитан на отбора
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нека мине един мач, нека стъпим на реални факти, когато влезем в битка ще видим реално къде сме"

Националният селекционер Ясен Петров обяви, че Георги Костадинов (Арсенал Тула) ще бъде новият капитан на България. “Георги Костадинов ще е капитан на отбора, другите капитани ще бъдат Божиков и Димитър Илиев. Благодаря на ръководството на стадион “Васил Левски”, да благодаря на женския месец март, успяхме два дни да направим много хубав тренировъчен процес. Благодаря на момчетата за доста добрата работа, която свършихме, за доброто настроение”, заяви Петров на днешната пресконференция преди квалификацията с Швейцария.

“Има доста опитни играчи, както и доста млади. Трябва да внимаваме как да интегрираме младите хора, ще е убийство да ги вкараме в мачове срещу Швейцария и Италия, търсим облик на отбора, както и резултати, това е световна квалификация. Извикали сме тези, които са в най-добро състояние в момента, ще ги интегрираме по най-правилния начин”, допълни новият треньор на националите.

“Всеки дойде с някакви болежки, Гълъбинов имаше проблем, който не е толкова сериозен, той за мача с Италия ще е ок, за мача с Швейцария ще го съхраним. Наясно сме с тактическата постройка за Швейцария, ще се опитаме да сме гъвкави. След един мач може да се случат много неща, програмата е доста тежка, но както за нас, така и за противниците.“

“Мразя маските, живях в друга държава, в която си носеха маските, и там не ги харесвах, надявам се да доживеем един свят без маски”.

„Не може да променим жребия, те са ярък фаворит, няма да коментирам съперника, дали имат проблеми, това си е техен проблем дали ще ни подценят или фаворизират. Ще е интересно и за мен, ще видим утре, дано е приятна изненада”, каза още Петров.

“Имам очаквания, започваме да се опознаваме, когато влезеш в битка ще се усетят нещата. Нека мине един мач, нека стъпим на реални факти, когато влезем в битка ще видим реално къде сме. Очакваме да бъдем подкрепени, зачеркнати това много лесно може да стане. Аз очаквам да бъдем подкрепени, върху играчите в последно време има много горям негативизъм, надявам се да го направим позитивизъм, да бъдем подкррепени от собствената си нация. Наясно съм със състава, на дъската са играчите. Ще се опитаме и да играем, надявам се и да минимизираме ситуациите пред нашата врата”, обяви селекционерът.