Ясен Петров: Трябва ни подкрепа, ще покажем зъби срещу Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националният селекционер призна, че той и щабът му не са магьосници и не могат да направят промяна веднага

Селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров даде пресконференция преди втори мач от Световните квалификации срещу Италия, както и анализира първата среща срещу Швейцария. Двубоят със Скуадра адзура е в неделния от 21:45ч. на Националния стадион “Васил Левски”.

“Ще преценим за Кирил Десподов, съхранихме Андрей Гълъбинов в първия двубой. Не беше много приятно, това което ни се случи за 12 минути, такова торнадо ни се зави, нямахме и контролна среща, няма да се оправдаваме, не беше приятно, но швейцарците искаха да ни разгромят, хареса ми реакцията, не сме магьосници, имахме и 4-ма дебютанти. Трябва да стъпим на реакцията на играчите след почивката”, коментира Петров.

“Бяхме дали задачи, но всичко което искахме ние не се получи през първата част. Атмосферата в отбора е отлична, аз съм човек, който ще си носи отговорността. Искаме да стъпим на нещата от второто полувреме, може да се сбием, може да реагираме, да покажем, че имаме зъби. Това трябва да покажем във втория мач, имахме три дни за подготовка, Швейцария е машина, отбор създаван в продължение на 7 години, допуснахме много грешки в рамките на 12 минути, детински грешки, момчетата показаха прекалено желание. Съжалявам за тази продукция, винаги ще подкрепям футболистите”, добави той.

“Три три само работих с тези хора, аз и моят екип сме ги избрали, в този мач трябваше да има повече опит, и сега бих ги избрал. Ще си направим изводите, това беше първи двубой. Сблъскваме се с реалността, това е нов отбор, с нови хора, искаме да вкараме млади момчета”, каза още Петров.

“Трябва ни време, имаме нужда от подкрепа, казах го. Дайте да си говорим за Италия, критики към мен, трябва да има подкрепа към футболистите, това са нашите футболисти, може да сме сбъркали някъде, но тук са най-добре играещите футболисти в момента”, добави още той.