Ясен Петров връща Гълъбинов в националния
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очаква се новият селекционер да повика за първите квалификации и друг, играещ на Апенините - Петко Христов

Новият селекционер на националния отбор – Ясен Петров, е пътувал до Италия, за да се срещне с тарана на Специя Андрей Гълъбинов, който озадачаващо беше пренебрегван от предишния наставник на Лъвовете Георги Дерменджиев.

Целта на пътуването е да види какво е състоянието на българските играчи на Апенините, както и да убеди Гълъбинов колко важна фигура в отбора би могъл да бъде в започващите идния месец квалификации за светвно първенство.

Както вече е известно, нашите започват кампанията си с домакински мачове срещу Швейцария и Италия, а 192-сантиметровият Гълъбинов със сигурност ще получи повиквателна. Няколко дни след двубоите на “Васил Левски” България гостува на Северна Ирландия в Белфаст.

Според наши източници намерението на Петров е да използва нападателя, който има 10 мача за националната ни гарнитура, на върха на атаката и в трите срещи.

Очаква се повиквателна да получи и защитникът Петко Христов, който е собственост на Фиорентина, но се подвизава под наем в Про Верчели.

Петров се надявал Валентин Антов също да получи шанс за изява в някои от следващите мачове на Болоня, за да може да включи и него в представителния тим.