Юлияна Янева е на финал!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селишка ще се бори за бронз, Белберова е на репешаж

Юлияна Янева постигна нов голям успех за българската борба, достигайки до финала в категория до 72 килограма на турнира за Световната купа в Белград.

Сребърната медалистка от световно и европейско първенство за девойки проведе по удивителен начин полуфиналната си схватка със Сузана Молнар (Словакия) и я победи със 7:2 технически точки.

В спор за златото Янева ще излезе на тепиха срещу бившата световна шампионка (до 23 години) Бусе Тосун (Турция), която надигра Ала Белинска (Украйна) с 6:2.

В категория до 50 кг Миглена Селишка стигна до битка за бронза, след като на 1/2-финалите отстъпи в изключително оспорван сблъсък на Екатерина Полешчук (Русия). В спора за отличието българската състезателка ще се изправи срещу победителката в репешажа между Евин Демиран (Турция) и Мария Леодра (Молдова).

При 53-килограмовите Сезен Белберова отстъпи на 1/4-финалите на полякинята Роксана Зашина, но съперничката и стигна до финала и изтегли нашето момиче на репежаш. В него тя ще се бори с Анжелика Ветошкина.

В същото време Българската федерация по борба съобщи, че трикратната европейска шампионка в три различни категории Биляна Дудова пропуска турнира в Белград, тъй като е дала положителен тест за COVID-19.

Тя се подготвяше в Унгария за последното състезание за този сезон, но на границата е дала положителна проба при направен тест. Дудова която бе фаворитка за титлата в категория до 59 кг, ще остане под карантина в Унгария в следващите 10 дни.