Загорец с три точки в Ямбол, Черноморец загуби в Горски извор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Марица и новозагорци оглавяват класирането с равен брой точки

Битката за първото място в Югоизточната Трета лига се разгорещи още повече, след като в днешния междинен кръг Загорец и Марица (Пловдив) се поздравиха с победи, а Черноморец (Бургас) допусна сензационна загуба с 1:2 при гостуването на Извор (Горски извор) в мачове от 31-ия кръг на първенството.

Три кръга преди края на надпреварата Марица и Загорец оглавяват класирането с по 74 точки, следвани от бургазлии със 72 точки.

Загорец записа трета поредна победа, надигравайки като гост Ямбол с 2:1 след голове на Явор Иванов и водещия реализатор в групата – Пламен Иванов, през второто полувреме.

Марица надделя с 2:1 над Несебър. Милен Танчев откри за домакините в средата на първата част, но малко преди актракта Никола Гавов изравни. Победният гол бе дело на Олджай Алиев в 73-ата минута.

40 фена видяха загубата на Черноморец срещу Извор. Домакините излязоха напред в края на първото полувреме след автогол на Нуретин Пюскюлю. Седем минути след почивката именно той изравни след центриране на Мустафа Мустафа – 1:1. Радостта на гостите обаче трая само три минути, като Извор отново поведе в резултата, а до нов гол не се стигна.

Мачовете на тимовете в Топ 3 до края на сезона:

15 май:

Хасково – Загорец

Черноморец – Сокол (Марково)

16 май:

Левски (Карлово) – Марица

22 май:

Атлетик (Куклен) – Загорец

Черноморец – Левски (Карлово)

Верея (Стара Загора) – Марица

29 май:

Загорец – Гигант (Съединение)

Марица – Борислав (Първомай)

Карнобат – Черноморец