Загорец срази Етър в контрола с футбол, достоен за efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виолетовите" загубиха от представителя на Трета лига в динамичен мач

Третодивизионният Загорец постигна престижна победа с 3:1 над Етър в приятелска среща, която се игра в Мъглиж при доста лоши атмосферни условия заради силния вятър. Двубоят беше част от подготовката на тима на Александър Томаш за втория дял от efbet Лига. “Болярите” се готвят в село Ягода, като преди няколко дни загубиха и от Ботев Пловдив с 1:2.

Отборът на Загорец поведе в резултата след половин час игра, когато след страхотно центриране на Александър Хардалов от левия фланг, топ реализаторът на тима от есента Пламен Иванов порази целта със зрелищен удар от въздуха.

Елитният тим отговори на предизвикателството доста бързо. Етър възстанови равенството в самия край на първата част като играч на Загорец си вкара автогол след центриране на Здравко Илиев.

В 50-ата минута тимът от Нова Загора отново излезе напред в резултата. След центриране от корнер Явор Иванов насочи топката неспасяемо във вратата на Етър.

Девет минути по-късно Загорец отбеляза трето попадение. Нападателят Димитър Видев бе изведен на отлична позиция и с много техничен удар преодоля вратаря на “виолетовите” за 3:1.

До края на срещата двата отбора имаха по няколко добри възможности за попадение, но нов гол така и не падна и Загорец се поздрави с убедителна победа срещу елитен клуб.