Закъсал тим от Англия видя спасение в лицето на Преслав Боруков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отборът от Чемпиъншип Родъръм не сполучи с нападателите и се нуждае спешно от ново попълнение, за да не изпадне

Отборът от Чемпиъншип Родъръм има интерес към нападателя на Етър – Преслав Боруков. Английският тим се намира на 22-ото място в класирането от общо 24 отбора и прави всичко по силите си да не изпадне.

Интересът на „червено-белите“ е провокиран от един от помощник-треньорите в отбора, който е запознат отлично с качествата на Боруков от четирите му години в Англия, когато играеше в школата и втория тим на Шефилд Уензди, съобщава БТА.

Днес е поредният тежък тест за Родъръм, който гостува на устремения към Висшата лига Мидълзбро. Очаква се след срещата да бъде отправена официална оферта към Етър.

Родъръм има сериозни затруднения при реализирането на попадения, а привлечените нападатели не оправдаха очакванията. Под наем от Дарби Каунти беше взет Флориан Йозефсон, но бившият играч на ПСВ Айндховен и Аякс не успя да вкара нито веднъж в 13 мача. Пристигналият от Лестър Джордж Хърст, на който се възлагаха големи надежди, също не успя да се разпише в противниковата врата след 15 изиграни мача.

При така стеклите се обстоятелства мениджърът Пол Уорни търси нови варианти за нападението на тима и най-приемлив за Родъръм е Преслав Боруков, който се представи страхотно през есента.

20-годишният нападател беше пред трансфер в Слован (Либерец), но сделката пропадна заради допълнителни клаузи в личния му договор.