Започва ремонт на терена и лекоатлетическата писта в Габрово
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Срокът за изпълнение на проекта е осем месеца

През есенния полусезон Янтра ще играе на обновен терен на стадион “Христо Ботев” в Габрово. Според започналия днес проект ще бъдат подменени дренажните тръби на терена, изградена съвременна поливна система и засята нова естествена трева на игрището, а също така монтирани и нови седемметрови футболни врати.

Клубът обяви, че стойността на проекта е 1,2 милиона лева, а срокът на изпълнение – осем месеца.

Ето и какво обявиха от Янтра:

В присъствието на играчите и треньорите на представителния мъжки отбор на ОФК „Янтра“, днес министър Красен Кралев и кметът на община Габрово Таня Христова направиха първа копка за предстоящото реновиране на футболния терен и лекоатлетическата писта на стадион „Христо Ботев“.
Предстои да бъдат подменени дренажните тръби на терена, да бъде изградена съвременна поливна система и засята нова естествена трева на игрището (8 812 м2). Ще бъдат монтирани и нови 7-метрови футболни врати.
Предвижда се обновяване и на прилежащата лекоатлетическа писта (400 м). Заложени са шест коридора с настилка тип „ин ситу“, сектори за хвърляния, сектори за хоризонтални и вертикални скокове.
Планираната стойност на проекта е 1 199 746.63 лв. със срок за изпълнение от осем месеца. Безвъзмездната финансова помощ е 100% и се отпуска по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.
Очаква се реалните ремонтни дейности за започнат в началото на април.