Жалко! Даниел Асенов не успя да преодолее испанеца Ескобар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът загуби с 1:4 съфийски гласа осминафинала в категория до 52 килограма на боксовия турнир

Даниел Асенов загуби осминафинала в категория до 52 килограма на боксовия турнир на Игрите в Токио. Българинът не показа най-доброто от себе си в мача срещу европейския шампион Габриел Ескобар Маскунано (Испания), губейки мача с 1:4 съдийски гласа.

Асенов получи тежък удар в първите секунди на битката, след което испанецът пласира няколко добри удара, но с агресия българинът изравни постепенно. Все пак Ескобар проведе по-добре първия рунд, печелейки го с 4:1 съдийски гласа.

Играещият с обратен гард Ескобар не получи забележка от рефера, въпреки че в началото на втория рунд се навеждаше много често. Тайсъна опитваше със серии да преодолее гарда на Ескобар, като имаше успех на няколко пъти, но също така получи няколко десни прави на съперника. За съжаление и вторият рунд бе загубен с 1:4 съдийски гласа.

В средата на финалния рунд Асенов пласира добре две десни крошета, които разклатиха испанецa и той бързо потърси клинча. Асенов спечели третия рунд с 4:1 гласа, но общият сбор бе в полза на испанеца.