Добави коментар
"Тези, които сме от по-дълго, трябва да дърпаме каруцата както на терена, така и извън него"

Футболистът на Барселона Жорди Алба не скри разочарованието си от отпадането от турнира за Купата на краля снощи. Каталунците бяха отстранени с 2:3 от Атлетик Билбао след продължения.

„През второто полувреме и в продълженията играхме добре, но през първата част бяхме малко слаби. Жалко, защото изиграхме много добър мач. Днес беше нашият ред да отпаднем. Трябва да подобрим доста неща като това да атакуваме по-опасно, да притежаваме топката повече и да предотвратяваме разиграванията на противника, които много ни вредят. Жалко, тъй като изпуснахме поредната възможност. Трябва да помислим върху това, което направихме зле, както и да продължим с работата. Думите не са достатъчни, трябва много да се подобрим“, заяви Алба след двубоя.

Алба напълно осъзнава, че трябва да подобри представянето си на терена. Вчера 32-годишният ляв бек направи много слаб мач, като загуби цели 33 пъти топката за 120 минути игра. „С Шави сме поели по позитивен път, но тази година е трудна за многото нови играчи. Въпреки това желанието и качеството винаги са налице, а намерението ни е да се развиваме. Годината е трудна на индивидуално и колективно ниво. Аз съм първият, който трябва да се подобри. Тези, които сме от по-дълго, трябва да дърпаме каруцата както на терена, така и извън него.“

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 10 гласували