Аякс губи поредния си ценен играч
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Амстердамския гранд сякаш се разпада

Ситуацията в нидерландския гранд Аякс започва да става все по-сериозна и по-сериозна. В последните години клубът стана известен с това, че развива топ таланти в своята академия след което ги продава за огромни суми на клубовете от топ 5 първенствата на Европа. В последните години тима от Амстердам се раздели с играчи като Френки де Йонг, Дони ван де Беек, Антъни, Лисандро Мартинес, Юриен Тимбер, а сега е напът да се раздели и с Калвин Баси, който е пред трансфер в английския Фулъм.

Това, което се случва в Аякс не се харесва на феновете, но не само на тях. Капитанът на тима Душан Тадич също показа недоволството си от действията на клуба и дори поиска да напусне клуба, решение, което бе одобрено от ръководството.

Аякс е клуб с огромна история и неговите привърженици не са свикнали техният клуб да бъде подценяван толкова и най-добрите му играчи да бъдат разграбвани всяко лято. Показателно за ситуацията в тима е, че те не могат да задържат играчите си дори когато към тях има оферта от отбор от ранга на Фулъм, чиято история и традиции далеч не са на нивото на тези на Аякс.

За момента ръководството не е дало заявка, че иска да промени временната ситуация в отбора, но ако резултатите и трофеите отсъстват и през следващия сезон, директорите ще бъдат подложени на кръстосан огън от феновете, което ще наложи кардинални промени в тима.