България е на Евроволей 2021!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лъвовете прегазиха Австрия с 3:0

Българският национален тим по волейбол си осигури участие във финалите на европейското първенство, след като разгроми Австрия с 3:0 в решаващата среща на квалификациите, провеждащи се в израелския град Хадера.

Възпитаниците на Силвано Пранди се наслаждаваха на тотално превъзходство и дори за миг не оставиха съмнение за по-високата си класа.

Нашите спечелиха първия гейм с 25:15, втората част беше затворена при 25:18, а третият гейм приключи 25:22.

Сръбският треньор на Австрия Радован Гачич опита с прекъсвания и смени да наруши ритъма на българите, но хората на Пранди имаха сериозна доминация във всички компоненти на играта и сложиха точка в спора за 65 минути игра.

Най-резултатен за успеха беше Цветан Соколов с 18 точки. С по 12 се отчетоха Мартин Атанасов и Тодор Скримов. За Австрия Александър Бергер завърши с 15 точки.

Утре България, която си осигури първото място в групата, ще изиграе последния си мач на израелска земя – срещу домакините. Началото на срещата, която ще бъде излъчвана пряко по БНТ 3, е в 20.00 часа.

Европейското първенство по волейбол е 32-о в историята на надпреварата. За втори път четири страни са домакин – Полша, Чехия, Естония и Финландия.

Освен домакините, за Евроволей 2021 вече се класираха действащият шампион Сърбия, Словения, Франция, Русия, Италия, Украйна, Германия, Белгия, Турция, Латвия и Северна Македония.

Съставите на двата тима:

България: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов, Николай Къртев – Владислав Иванов-либеро
Старши треньор: Силвано Пранди

Австрия: Александър Туш, Александър Бергер, Максимилиан Ландфарер, Никлас Кронталер, Петер Волфартщатер, Матеус Юркович – Флориан Рингзайс-либеро
Старши треньор: Радован Гагич