Барселона разби Реал Мадрид в САЩ, младок с дебютен гол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците разбиха своя опонент в контрола, част от американското турне на двата испански гранда

Барселона спечели по убедителен начин приятелското Ел Класико срещу Реал Мадрид в Арлингтън, САЩ. Тимът на Шави демонстрира страхотна игра в офанзивен план и записа успех с 3:0 в контролата, която е част от американското турне на двата отбора.

Попаденията за Барса вкараха Усман Дембеле, Фермин Лопес и Феран Торес. За Лопес това бе дебютен гол за каталунския тим, като юношата на тима игра през миналия сезон под наем в Линарес. Двубоят бе посетен от над 82 000 зрители, което е рекордна посещаемост за Ел Класико на американска земя.

Шави започна двубоя с Тер Стеген на вратата, а пред него в защита действаха Балде, Кристенсен, Кунде и Араухо. В средата на терена стартираха две от новите попълнения – Гюндоган и Ромеу, заедно с Де Йонг, а пред тях бе Педри. На върха на атаката бяха разположени Левандовски и Дембеле.

Карло Анчелоти отговори с Куртоа на вратата, а четиримата в отбрана бяха Карвахал, Милитао, Алаба и Менди. В средата на терена си партнираха Валверде, Белингам, Чуамени и Камавинга, докато в нападение действаха Винисиус и Родриго.

В началните минути мощен удар на Ориел Ромеу срещна напречната греда, като Куртоа успя да закачи топката и да предотврати попадение. В 15-ата минута Барса поведе. Педри намери Дембеле, който от малък ъгъл с прецизен шут направи 1:0.

В 20-ата минута Винисиус изпусна дузпа за Реал Мадрид. Бразилецът нацели напречната греда. Първото полувреме приключи с минимален аванс за каталунците, като малко преди неговия край имаше напрежение между двата тима след груб фаул на Де Йонг.

В 62-рата минута шут на Чуамени срещна напречната греда и Реал остана изоставащ в двубоя на американска земя.

В 85-ата минута резервата Фермин Лопес получи подаване от Сержи Роберто и със страхотен шут преодоля Курота за 2:0.

Крайният резултат 3:0 в полза на Барса оформи Феран Торес в добавеното време, като 20-годишният Лопес се отличи с асистенция.