Белгия се подигра с Беларус, вкара осем гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уелс се включи в битката за второто място с победа над Чехия

Белгия направи за смях Беларус, отбелязвайки 8 безответни гола в двубой от третия кръг на квалификациите за Световното в Катар догодина.

„Червените дяволи“ вкараха по 4 попадения на своя съперник през двете полувремена, като начало на  головия екшън даде Мичи Батшуай в 14-ата минута. Три по-късно вратарвт Гутор трябваше да вади за втори път топката от мрежата си след точно изпълнение на Ванакен.

Последва голов затишие от 20 минути, но в 38-ата Тросард оформи класиката. Доку добави четвърти гол към сметката на домакините в 42-ата.

Второто полувреме бе също толкова тежко за отбора на Беларус, който инкасира пети гол в 49-ата, а негов автор бе Прает.

В последните 20 минути на двубоя „червените дяволи“ вкараха нови три гола. Влезлият от резервната скамейка Бентеке огорчи гостите за шести път в 70-ата, а пет по-късно Тросард вкара за втори път. Финален щрих постави Ванакен в 89-ата, с което оформи гръмката победа с 8:0 на Белгия.

По същото време Уелс постигна далеч по-скромна победа с 1:0 над Чехия. Гостите останаха в намален състав в началото на второто полувреме (48), когато Патрик Шик бе изгонен с директен червен картон.

Конър Робъртс получи втори жълт картон в 77-ата и Уелс също остана с 10 човека.

В 81-ата Даниел Джеймс отбеляза и донесе трите точки за Уелс.

Белгия е лидер във временното класиране на Група Е със 7 точки. Чехия остава на второто място с 4, докато Уелс и Беларус делят третото място с 3 точки. На последната позиция е Естония с нулев актив.