Добави коментар
Перица Огньенович заяви, че ако получи достатъчно време Младен Кръстаич може да помогне много на националния отбор

Бившият югославски национал Перица Огньенович, който по време на съсезателната си кариера игра и за испанския гранд Реал (Мадрид) се изказа изключително ласкаво за способностите на селекционера на България Младен Кръстаич.

„Всеки треньор се нуждае от време, за да постигне добри резултати. Неговата работа не може да се види веднага,“ заяви Огньенович пред Дарик радио.

„На Кръстаич трябва да му дадете повече време за работа. Младен е много сериозен човек, който работи много здраво. Аз вярвам, че той може много да помогне на българския национален отбор. Той може да постигне добър успех начело на България. България разполага с някои много добри млади футболисти, които показват своето развитие през последната година.

„Мисля, че младите футболисти, които играят в чужбина са бъдещето на българския футбол. Трябва да бъдем искрени – нито сръбският, нито българският шампионат имат някакво страхотно качество. Вътрешните първенства не могат да дадат достатъчно качествени футболисти за националните отбори.

„Бъдещето и на българския, и на сръбския футбол са колкото е възможно повече млади футболисти да играят в големите първенства. Само по този начин качеството на националния отбор на България ще става по-добро.“

Огньенович игра за близо дузина клубове, сред които Цървена звезда, Кайзерслаутерн и Динамо (Киев).

Добави коментар
Гласувай:
4.3/5 - 14 гласували