Бока Хуниорс прави уникален стадион със 112 000 места (видео)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нуева Бомбонера" ще замени легендарния "Ла Бомбонера"

Стадион “Ла Бомбонера” в Буенос Айрес е сред най-известните футболни стадиони в света. Домът на Бока Хуниорс събира едни от най-екзалтираните фенове във футбола и атмосферата е фантастична. Стадионът обаче е с 54 000 места, а почти винаги на него няма празно място.

Кандидат за президент на Бока Хуниорс предложи своите планове за нов стадион със 112 000 места, който несъмнено ще се превърне в едно от най-зрелищните места в световния футбол. Хорхе Реале, бизнесмен от Мендоса, който също е голям фен на Бока Хуниорс , предлага „Нуева Бомбонера“ – стадион, който ще бъде разположен на малко повече от километър от сегашния дом на тима.

В миналото имаше призиви за модернизиране на стадиона, който първоначално е построен през 1940 г. Той беше реновиран през 1996 г., но изглежда състоянието му се е влошило оттогава. Всъщност миналата година, по време на мач за Копа Либертадорес между Бока и бразилския Коринтианс, шокиращи кадри показаха огромна пукнатина на една от трибуните. Несъмнено Бока Хуниорс има нужда от нов модерен стадион, а проектът е направен и се очаква развитие по този въпрос.