Цвети Пиронкова победи след обрат в старта на “Ролан Гарос”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тенисистката ни надви американката Керълайн Долахайд след над двучасова битка

Българската тенисистка Цветана Пиронкова успя да започне с победа участието си на “Ролан Гарос” този сезон. Тя имаше труден първи и на квалификациите в лицето на 22-годишната Керълайн Долахайд от САЩ, но успя да се класира за следващия етап след обрат и крайното 6:7(7), 6:2, 6:4.


Мачът продължи над 2 часа, в които двете тенисистки предложиха интригуваща игра и множество обрати. В първия сет Цвети успя да поведе с пробив, но американката се върна навреме в частта, за да доведе нещата до тайбрек, където съперничките бяха изключително равностойни и само една грешка на Пиронкова беше достатъчна за завършека на сета при 9:7 в решителната част за Долахайд.

Във втория сет Пиронкова вдигна значително нивото си на сервис и посрещане, което й донесе категоричен успех с 6:2.

В решителната трета част при 3:1 българката допусна връщане на пробива след четири непредизвикани грешки, а след това допусна още един загубен сервис-гейм и изостана с 3:4. Това обаче се оказа повратна точка в сета и до края Пиронкова не даде нито един гейм на съперничката си, за да затвори мача с третия сет при 6:4.

В следващия втори кръг от квалификациите Пиронкова ще играе срещу представителка на Швейцария – Сюзан Бандечи, която е номер 219 в световната ранглиста.