Кузманов остана на крачка от историческа победа в Големия шлем
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мико Кузманов бе на сет от най-голямата победа в кариерата си

Димитър Кузманов загуби с 1:2 сета (6:3, 2:6, 1:6) от Уго Делиен на старта на квалификациите на Ролан Гарос. Българинът спечели първия сет срещу Делиен в дебюта си на турнирите от Големия шлем, но допусна обрат и загуби двубоя. Българинът участва на толкова високо ниво за първи път и се представи много добре срещу 124-ия в света в първия сет, но в останалите две части бе надигран от съперника и допусна доста грешки.

Кузманов беше много стабилен на сервис и не допусна пробив в първия сет, като също така реализира чудесни уинъри. Още в началото на мача Кузманов показа характер и отрази две точки за пробив, за да спечели гейма си и да поведе с 1:0. След това битката продължи да бъде много оспорвана, като в средата на сета българинът заигра много по-силно. Кузманов проби на нула в шестия гейм, за да поведе с 4:2. След това той записа нов гейм на нула на сметката си и дръпна с 5:2, като в крайна сметка затвори първия сет с 6:3 в своя полза.

Вторият сет започна с много равностойни геймове, като в четвъртия Уго Делиен успя да пробие с 3:1. Сякаш това бе решителният момент в мача. 27-годишният боливиец пое контрола върху срещата и демонстрира по-големия си опит в турнирите от Шлема. Делиен не даде нито една точка за пробив на Кузманов във втория сет и дори направи още един пробив в осмия гейм, за да спечели частта с 6:2.

В сет номер 3 втората ракета на България започна кошмарно. Само за няколко минути Кузманов изоставаше с 0:4 гейма. Петият гейм бе доста продължителен, но за съжаление отново бе спечелен от боливиеца. В шестия гейм Кузманов успя да се пребори, за да открие актива си в третия сет и да намали на 1:5. Уго Делиен обаче нямаше проблеми на сервис гейма си след това и затвори мача с 6:1 в третия сет.