Етър привлече бивш халф на Локо Пловдив и талантлив вратар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Янко Ангелов ще играе за "виолетовите" през 2023 г.

Отборът на Етър се подсили с опитния халф Янко Ангелов, който подписа контракт с болярите до края на годината. Футболистът вече направи неофициален дебют за “виолетовите” в последната контрола с Лудогорец-2, спечелена с резултат 2:0.

Янко Ангелов е на 29 г., като за последно игра в тима на Марица. Той е бивш футболист на Локомотив Пловдив, Септември, Монтана и Любимец. Халфът е юноша на Хебър и Левски.

“Щастлив съм, че съм тук. Велико Търново е хубав град, а „Етър“ – клуб с традиции и история, с публика. Чувствам се добре, мисля, че бързо навлизам във форма и се надявам с мачовете нещата да са все по-добре. Познавам голяма част от футболистите, предимно по-опитните. Целта пред „Етър“ е висока – влизане в елита. Аз съм го правил три пъти, с три различни отбора, и като изключим това, че „Етър“ е марка и традиция, мотивира ме, че има поставена цел. Това ме амбицира“, заяви Янко Ангелов.

“Виолетовите” се подсилиха и с 22-годишния вратар Иван Дерменджиев, който през есенния полусезон игра за Литекс. Вратарят има и мачове в елита за тима на Царско село.