google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заформи се лек скандал във Формула 1

Отборът на Ферари се противопоставя на участието на Фернандо Алонсо в зимните тестове във Формула 1. От Скудерията са подали официален протест до ФИА срещу решението на Международната автомобилна федерация да позволи на Алонсо участва в тестовете, в които трябва да се допускат само млади пилоти. Автомобилната централа направи спешна промяна в правилата си, която позволява на спанеца да получи повече време в болида на Рено.

Както е известно, Фернандо Алонсо ще се завърне във Формула 1 през 2021 г. с френския отбор след 2-годишно отсъствие и вече направи няколко теста. Двукратният световен шампион тества основно болида от 2018 година. Сега обаче той ще има възможност да пилотира болида от 2020-а, с който вече направи един 100-километров „снимачен ден“ в Барселона.

Тази промяна в правилника предизвика недоволство в тимовете на Макларън и Рейсинг Пойнт, които още преди месеци не взеха участие в теста. Подобно на Рено, те също имат нови пилоти за следващия сезон, които щяха да се облагодетелстват от един допълнителен ден в болида.

Специалното отношение към Фернандо Алонсо и Рено накара дори пилотът на Ферари Себастиан Фетел да поиска разрешение за тест заедно с младите пилоти за отбора на Рейсинг Пойнт, който през следващия сезон ще носи името Астън Мартин, а германецът ще продължи кариерата си в него.