Финалистите на Евро 2020: Уелс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ще успее ли Гарет Бейл да поведе "драконите" към нова приказка на Европейско първенство?

Уелс винаги е била страна, която носи на футбола много качествени футболисти, но рядко националният им отбор е успявал да събере повече от четири-пет, които да изведат тима до висоти на европейския или световен небосклон. Дали това ще се промени това лято? Предстои да разберем.

История

Финалистите на Евро 2020: Уелс 1

Футболната федерация на Уелс е основана на 2-ри февруари 1876г.Въпреки сериозната си история от над 140 години, страната се е класирала на европейски футболен форум само веднъж – на предишната надпревата през 2016 година.

Участието им там обаче беше невероятно, като достигнаха 1/2-финалите след истинска приказка, която преживяха във Франция. На стъпка преди финала те загубиха от бъдещия шампион Португалия. Преди това пък елиминираха един от големите фаворити на турнира Белгия с 3:1.

Прякор

Финалистите на Евро 2020: Уелс 2

Прякорът на Уелс е „драконите“, заради голямата почит към чудовището, което е пряко обвързано с фолклора на страната и е считан за покровител на земите им.

Пътят към Евро 2020

Финалистите на Евро 2020: Уелс 3

Уелс стигна до Евро 2020 като втори в група Е на европейските квалификации. „Драконите“ останаха зад световния вицешампион Хърватия. „Шахматистите“ завършиха първи със 17 точки, а Уелс на само три точки зад тях. Група Е беше една от най-оспорваните по време на квалификациите, като третият и четвъртият Словакия и Унгария останаха на само четири и пет точки от първото място.
Уелс завърши групата си с четири победи, две равенства и две загуби.

Селекционер

Финалистите на Евро 2020: Уелс 4

На Евро 2020 това лято Уелс ще бъде ръководен от Роб Пейдж. Той ще наследи на поста селекционерът Райън Гигс, след като бившият футболист на Манчестър Юнайтед е обвинен в насилие срещу бивши свои приятелки и текат процесуални действия срещу него. Пейдж е бил начело на Порт Вейл, Нортхемптън и младежкия национален отбор на Уелс. Като футболист има над 500 мача в английския футбол. Пейдж беше помошник на Райън Гигс, когато „драконите“ завършиха на първото място в групата си от Лигата на нациите, както и по време на мачовете на Уелс срещу Белгия, Мексико и Чехия.

Голямата звезда

Финалистите на Евро 2020: Уелс 5

Без съмнение, голямата звезда на Уелс това лято е Гарет Бейл. Макар крилото да изгуби от блясъка си в последните няколко сезона, той остава непоклатимият стълб на „драконите“ в мачовете им. Въпреки че Бейл изпитва трудности на клубно ниво, в националния отбор той винаги е преобразен. Несъмнено той може да вдъхнови този млад отбор на Уелс, за да достигне отново до последните четири в турнира.

Състав на Уелс:

Финалистите на Евро 2020: Уелс 6

Вратари: Уейн Хенеси (Кристъл Палас), Дани Уард (Лестър), Адам Дейвис (Стоук Сити)

Защитници: Крис Гюнтер (Чарлтън), Бен Дейвис (Тотнъм), Конър Робъртс (Суонси), Крист Мефам (Борнемут), Джо Роудън (Тотнъм), Джеймс Лорънс (Сейнт Паули), Неко Уилямс (Ливърпул), Райс Норингтън-Дейвис (Стоук Сити), Бен Кабанго (Суонси)

Полузащитници: Джо Алън (Стоук Сити), Джони Уилямс (Кардиф), Хари Уилсън (Кардиф), Дан Джеймс (Манчестър Юнайтед), Джо Морел (Лутън), Матю Смит (Донкастър), Дилън Леви (Истра), Джош Шийхън (Нюпорт)

Нападатели: Гарет Бейл (Тотнъм), Том Лорънс (Дерби Каунти), Кефер Мур (Кардиф), Тайлър Робъртс (Лийдс), Раби Матондо (Стоук Сити),

Думата на букмейкърите

Уелс получава от Efbet коефициент от 7.75 да спечели своята група А – най-големият от всички четири. Ако заложите на „драконите“ за краен победител пък ще умножите залога си 145 пъти. Winbet Ви дава още по-добър шанс, ако вярвате в уменията на Уелс – 150.00 за това да вдигнат трофея на „Уембли“.

Програмата на Уелс на Евро 2020:

12.06. Уелс – Швейцария 16:00ч. (Олимпийски стадион в Баку)
16.06 Турция – Уелс 19:00ч. (Олимпийски стадион в Баку)
20.06 Италия – Уелс 19:00ч. (Стадио Олимпико)