Формула 1 работи усилено за втори старт в САЩ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лас Вегас и Индианаполис са фаворити за домакинството на състезанието

Второ състезание на територията на САЩ продължава да бъде един от приоритетите пред Формула 1 за близко бъдеще, обяви изпълнителният директор на компанията собственик “Либърти медия” Стефано Доменикали.

Формула 1 работи усилено за втори старт в САЩ 1

“Америка продължава да бъде един проект, по който работим, при това усилено. Силно се надявам, че скоро ще можем да ви дадем положителен отговор. Няма съмнение, че целта е да има два старта в САЩ”, коментира Доменикали пред Autosport.

Тази година Формула 1 планираше да проведе старт по улиците на Маями, като постигна договорка за това още през 2019-а, но серия от протести на местното население осуетиха плановете.

Така в календара за сезон 2021 остана единствено Гран при на САЩ, което се провежда на пистата в Остин, Тексас.

Два от вариантите, които се обсъждат, са Лас Вегас и Индианаполис. И двата града са приемали стартове, като Лас Вегас е домакин през 1981 и 1982 г. пред едно от прочутите казина, а Индианаполис беше в календара между 2000 и 2007 г.

“Не мога да кажа дали Лас Вегас е по-добрата опция, но проучваме още Индианаполис. Ще видим какво ще се случи с Маями”, допълни Доменикали.

Тази година календарът на Формула 1 включва 23 старта, като първият е на 28 март в Бахрейн.

Състезанието в Австралия беше отложено, а все още не е ясно къде ще се проведе стартът на 2 май. През миналата седмица Формула 1 уточни, че фаворит е португалската писта “Портимао”, която дебютира през 2020 година.