Фурнаджиев очаква поне пет кандидати за президент на БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев прогнозира, че на конгреса на централата през декември ще се явят поне петима кандидати за президентския пост.

“Конгрес ще има на 11 декември,” потвърди той пред Би Ти Ви. “Аз очаквам да има поне петима кандидати и на база на техните платформи конгресът да избере най-достойния. Важно е кой и с какъв екип ще дойде, аз няма да се кандидатирам.

В момента БФС се оглавява от Михаил Касабов, който е временно изпълняващ длъжността президент. На този етап официално издигнатите кандидатури са на Христо Порточанов, както и на бившия ръководител на Марица Христо Христов.

През юни Христов обяви, че преди две години е дал пари в брой на член на изпълкома, за да се манипулира мач на тима от Пловдив. По този въпрос Фурнаджиев заяви, че не знае абсолютно нищо: “Ако това е вярно, е престъпление.”

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров също е сред спряганите имена.

“Стилиян е изключителен футболист и човек,” заяви Фурнаджиев. “Проблемът е дали има желание, но този вариант би бил много добър.”

По повод твърденията на бившия вицепрезидент Йордан Лечков, че предстоящият конгрес е нелегитимен, тъй като трябва да се проведе след искане на една трета от клубовете, Фурнаджиев отговори: “Щом е вписан в Търговския регистър и щом съдиите са преценили, значи е легитимен.”

Той коментира и темата “Борислав Михайлов”.

“Борислав Михайлов е президент в оставка,” каза Фурнаджиев, който отрече Михайлов да продължава да участва в управлението, дори и индиректно. “Тя трябва да бъде приета от конгреса. Той е избран на конгрес и само конгресът може да го освободи.”