google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Комисия на БФС продължавала да умува по въпроса, решението се очаква в петък

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев обяви, че в петък трябва да стане ясно дали ще има изпадащи във Втора лига, каква ще е програмата за новия сезон, както и кога ще се състои двубоят за Суперкупата на България.

Той разкри, че предстои Изпълком в края на седмицата, като след него ще има отговор на всички тези въпроси.

“На следващия Изпълком ще стане ясно дали ще има изпадащи, каква ще е програмата за новия сезон и кога ще се проведе мачът за Суперкупата,” коментира той. “Има комисия, която работи по темата с изпадащите. Тя ще представи своя доклад и след това трябва да бъде гласувано от  Изпълкома. Тогава ще видим какво предстои.

“Нека да изчакаме да мине петък. Първо трябва да видим доклада на комисията, а след това да се гласува и предложението. За момента не мога да се ангажирам и да кажа решение”.

Фурнаджиев изрази мнение и относно провеждането на Конгрес на БФС, като той подкрепи идеята изборите за ново ръководство да се проведат през февруари идната година, както е по устав, за да може да има легитимно управление.

“Борислав Михайлов беше на мача с Русия,” каза той. “Имаше двубой между феновете на Русия и България. В него участваха и Данчо Лечков и Емил Костадинов. Срещата завършии 3:3. Имаше доста легенди и на Русия. Имаше доста сериозен интерес към срещата.

“Конгрес на БФС рано или късно ще има. Мисля, че е в интерес на футбола този Конгрес да е редовен и да се проведе в средата на февруари, както е по устав.

“След това, който спечели -да има легитимно управление. Провеждането на по-ранен конгрес може да доведе до съдебни битки. Да не говорим за разходите за провеждането на два конгреса в рамките на 5-6 месеца.

“Не мисля, че мачът с Франция би повлиял на изборите в БФС. Те са едни от най-сложните в спората. Гласуват около 600 клуба и трудно някой може да ги подправи.”