Фурор в Германия – ще има коледен биатлон… в Руполдинг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Традиционният старт се провеждаше в продължение на 18 години на стадиона на Шалке 04

Традиционната коледна надпревара по биатлон, провеждаща се в последните близо две десетилетия на стадиона на Шалке 04 в Гелзенкирхен, ще се състои на 28 декември в Руполдинг.

През септември 19-ото издание на състезанието на VELTINS-Arena, което се радва на изключителна популярност в Германия, а телевизионното излъчване се транслира в десетки страни по света, бе отложено заради кризата с коронавируса.

Тогава организаторите на комерсиалния старт обявиха, че надпреварата ще се проведе през декември 2021.

Германската асоциация по ски спортове обаче обяви, че състезание ще има и тази година, а негов домакин ще бъде прочутият зимен център Руполдинг.

“Разбира се, бихме искали да имаме още един голям фестивал на биатлона на стадиона на Шалке, изпълнен със зрители,” коментира босът на асоциацията Франц Щайнле. “Но мисля, че Руполдинг е чудесна алтернатив, що се отнася до спортния аспект.”

Все още не е ясно дали в Руполдинг ще бъде допусната публика. Миналата година за надпреварата на закрито в Гелзенкирхен бяха продадени всичките 46,412 билети.

Новината за старта на 28 декември идва месец, след като Международният съюз по биатлон (IBU) утвърди календара за месец януари, от който стана ясно, че стартът за Световната купа, планиран да се състои в Руполдинг, ще се проведе в Оберхоф.