Георги Чиликов разкри защо е напуснал Черноморец Бургас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Проблеми с базата са причината Чиликов да напусне "акулите"

Георги Чиликов вече не е наставник на третодивизионния Черноморец Бургас, след като изненадващо напусна поста. Той коментира причината за радялата с “акулите” пред dsport. Бившият треньор на Арда заяви, че проблемите, поради които е напуснал, са свързани с базата. Иначе Черноморец се представяше много добре под негово ръководство и е лидер в Югоизточна Трета лига след 7 изиграни кръга.

„Няма да навлизам в подробности. Но причините поради които вече не съм старши треньор на Черноморец Бургас, са свързани с организационни проблеми и такива с базата, на която играем. Отборът се представя много добре спортно-технически и му пожелавам да продължи да е първи в групата, но не съм съгласен да се премести от Бургас и да домакинстваме в Долно Езерово. Аз се върнах в родния ми град, за да може всички заедно да възродим футбола в него и исках да продължим да играем и да радваме феновете от град Бургас, но по различни причини, най-вече финансови, трябва да се преместят домакинствата извън Бургас на терена в Долно Езерово. Не съм съгласен с това решение“, заяви Чиликов.

Чиликов сподели, че предвид амбициите на тима – завръщане в професионалния футбол, то в Долно Езерово няма как отборът да получи лиценз за Втора лига. Според него с диалог е можело отборът да остане на базата на Черноморец, но до щастлива развръзка не се е стигнал. Чиликов заяви, че вярва във възраждането на бургаския футбол и пожела успех на “акулите”.