Георги Василев с точен анализ на ЦСКА – Клуж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът, извел Армейците до титлата, назова слабите пунктове в играта на отбора

Георги Василев – треньорът, ставал шампион на България с Етър, Левски и ЦСКА, направи прецизен анализ на представянето на Червените в мача с ЧФР Клуж в Лига Европа, в който не спести основните слабости на формацията на Стамен Белчев.

„Ентусиазмът и настроението в ЦСКА бяха големи, но с течение на мача се видя по-големият синхрон и по-добрите взаимовръзки в тима на ЧФР Клуж,” заяви Василев. “Това даде предимство на румънците. В ЦСКА все още има неща за доизкусуряване и доизчистване. Видя се, че отстъпваха като отбор на шампиона на Румъния.

“ЧФР бяха спокойни, уверени в силите си, обиграни като колектив, изчакващи момента, макар началните минути да бяха доста успешни за ЦСКА – най-вече от началната мотивация и обстановката, която феновете създадоха. С напредването на времето нещата улегнаха и Клуж започна да определя физиономията на играта и развитието на двубоя.

“Донякъде може да се каже, че ЧФР излъга армейците, но като цяло се наложи с повече рутина, и с по-добрия си синхрон. ЦСКА е в процес на промени и изграждане – имат достатъчно като количество и качество футболисти, за да могат да усъвършенстват стила си на игра и да се получи компактност в действията им.”

Василев заяви, че ЦСКА продължава да допуска наивни грешки в отбрана и съперниците му вече знаят добре това.

“В защита отново се видяха стари слабости,” заяви Василев пред “Тема Спорт”. “Отдясно постоянно се въртят изпълнители. Противниците усещат къде ЦСКА може да е уязвим и се стремят максимално да се възползват.

“Отново бе отсъдена дузпа срещу тима и макар думата „рецидив“ да е твърде силна, факт е, че ги има. Трябва да помислят за подхода и рисковите действия в ситуациите пред собствената врата.

“В атака с течение на мача ЦСКА ставаше все по-безопасен. Не бяха остри както в началото, когато Йомов създаде главоболия за румънската отбрана. Един от най-важните играчи – Тиаго, физически отпадна. Отдясно Джером Синклеър се поизгуби и не бе ефективен при последния пас и удар.

“Играта на ЦСКА се притъпи в хода на срещата. Извеждащите пасове, които могат да създадат напрежение, когато се действа на скорост и с надиграване, почти липсваха. Подаванията често се грешаха, а в същото време имаше доста излишни разигравания между централните защитници. Направените смени през втората част не дадоха позитивен резултат.

“Пред ЦСКА има доста задачи за решаване. Шампионатът вече тече на пълни обороти, отборите показват зъби и конкуренцията е сериозна. Лига Европа може да бъде приета като бонус, но ЦСКА никога не може да се задоволи с посредствено представяне в даден мач от турнирите на УЕФА.

“Тук е ролята на голямата селекция, която направиха армейците – има достатъчна дължина на скамейката, при това от играчи на ниво, а не втора ръка

“Борбата в групата в А ще е тежка. Ще бъде трудно, но ЦСКА избухва винаги там, където най-малко човек очаква. А и не е присъщо за ЦСКА да се предаде и да приеме, че нещата са решени.

“Като извод – емоциите бяха големи, настроението високо, но явно ЦСКА попрегоря. Фактът, че тръгнаха с такава сила, а после постепенно утихнаха, говори, че бяха прекалено изразходвани емоционално.

“Но този отбор се нуждае от повече време за сработване на високо ниво. Взаимовръзките и отработените взаимодействия все още не са оптимални и се вижда, че ЦСКА трудно намира решения при добре подредена отбрана.“