Германия започна квалификациите с класика над Исландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Румъния се измъчи със Северна Македония, Армения излъга Лихтенщайн

Германия не допусна изненада на старта на квалификациите и се наложи с 3:0 над гостуващия Исландия. Селекцията на Йоахим Льов доминираше в двубоя игран в Дуисбург и напълно заслужено взе пълния комплект точки. Горетцка и Хавертц се разписаха за Бундестима преди почивката, а Илкай Гюндоган отбеляза през втората част.

Германия влезе ударно в двубоя, откривайки резултата още във 2-ата минута. Гнабри получи в наказателното поле и върна назад към Горетцка, който с премерен шут прати в мрежата на Исландия.

Второто попадние на Бундестима не закъсня. Кимих центрира в пеналта за Лерой Сане, той комбинира с Хавертц и футболистът на Челси огорчи гостите за втори път в 7-ата минута.

Исландия имаше отлична възможност да изравни в 27-ата, когато Бьодварсон задържа добре отляво, подаде на Сигурйонсон, който нанесе удар към вратата, топката се отклони в играч на домакините и премина опасно близо до левия страничен стълб.

В края на полувремето Кимих и Рюдигер пропуснаха да увеличат преднината на своя тим.

Интригата съвсем се изгуби в 56-ата минута, когато Гюндоган порази целта с изстрел извън пеналта – 3:0.

Резултатът остана непроменен до края на двубоя и Германия започна с победа похода си към Мондиала в Катар.

Румъния също започна с успех, който обаче не дойде никак лесно. Селекцията на Мирел Радой постигна много труден успех с 3:2 над Северна Македония, като последните минути на двубоя в Букурещ бяха наистина инфарктни.

Танасе откри резултата в 20-ата, а в 50-ата Михайла удвои.

Само за минута гостите успяха да се върнат в мача. В 82-ата Адеми намали, а веднага след това Трайковски върна надежите на Северна Македония с втори гол.

Синът не легендата Георге Хаджи – Янис, гарантира трите точки на Румъния в 85-ата с трети гол.

Аутсайдерът в групата Лихтенщайн пък бе близо до това да запише точка срещу гостуващия Армения, но в 83-ата Фромел бе точен от дузпа и домакините останаха с празни ръце.