Гигант напомни за себе си с шестголово шоу 1
2 0

Само седмица след домакинското подхлъзване срещу пловдивския Марица, мотивираният Гигант (Съединение) намери перфектното лекарство за възстановяване на самочувствието си, разгромявайки с 6:1 Верея в Стара Загора в среща от петия кръг на в Югоизточната Трета лига.

В герой за победителите се превърна Тодор Тодоров, който се разписа четири пъти, а с дубъл на стадиона в южния старозагорски квартал “Кольо Ганчев” се отличи Мирослав Радев.

В деня на празника на града – 5 септември, отборът от Съединение на практика подпечата успеха си още преди почивката, когато се сдоби с комфортен аванс от два гола. Каузата на гостите получи сериозна подкрепа от вратаря на Верея, който бе изгонен от игра още в началото на двубоя.

След оглушителната победа Гигант се изкачи на трета позиция във временното класиране с 12 точки, само точка зад лидера Загорец (Нова Загора), който надигра с категоричното 3:0 Родопа (Смолян). Верея остана 17-и с три точки.

В следващия кръг Гигант домакинства на Борислав (Първомай) в очакваното с повишен интерес регионално дерби. Двубоят е на 12 септември от 17.00 часа.