Гонзо категоричен: Оставка на Кръстаич не стои на дневен ред!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гледаме класирането, но какво да направим? Да вляза и да вкарам два-три гола ли? Не искам нито да упреквам вас, нито да защитавам Кръстаич. Много пъти футболистите не могат да изпълнят решенията на треньора"

Техническият директор на БФС Георги Иванов – Гонзо заяви категорично, че в мислите му не стои на дневен ред оставката на селекционера Младен Кръстаич. Той говори пред медиите след прибирането на националния отбор на България от Подгорица, където вчера загубихме с 1:2 от Черна гора.

Гонзо смята, че е необходимо време и сравни представителния тим с цвете, което се нуждае от поливане.

„Всички съжаляваме за този мач, защото смятам, че отборът игра добре. Изпуснахме ситуации. Резултатът не беше добър, но аз го отчитам на опита на футболистите. Знаете, че градим отбор. Показаха футболистите желание, мотивация и агресия. Стояхме добре на терена. Изпуснахме положение и смятам, че това е пътят. Ако играем по този начин, смятам, че можем да се развиваме и да стигнем добро ниво“, започна Георги Иванов.

„Трябваше да вземем всички футболисти с качества. В националния отбор се оформя едно ядро от 15 човека, около които ще градим бъдещето. Не може нов треньор да продължи със стария състав. Разликата между мача с Унгария, в който загубихме с 0:3, е, че тогава играхме катастрофално. Отборът играе добре. За да постигаш резултати, трябва да играеш добре. Ако не намерим точните хора, а смятам, че почти сме ги намерили, няма да има резултати. Антон Недялков водеше цялата защита. Петко Христов също. Когато те се върнат, ще имаме една стабилна защита. Не можем да се сърдим на младите, защото това е процес, който трябва да изтърпим. Дори да посадиш едно цвете, трябва време да порасне. Трябва да го ториш и поливаш. Всички българи искат да има резултат. Да, резултатите не са добри. Срещаме силни отбори. Сърбия и Черна гора са отбори със скъпи играчи. Имаме играчи, които могат да се развият“, продължи той.

Гледаме класирането, но какво да направим? Да вляза и да вкарам два-три гола ли? Не искам нито да упреквам вас, нито да защитавам Кръстаич. Много пъти футболистите не могат да изпълнят решенията на треньора”, каза още техническият директор на БФС.