Гошо Василев преминал трудно през коронавируса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът с три български отбора се възстановил в края на ноември

Един от най-успешните треньори в историята на българския клубен футбол – Георги Василев, имал неприятен сблъсък с коронавируса през миналата година, съобщава популярният Berliner Zeitung.

Германското издание пише, че шампионът с Етър, Левски и ЦСКА е успял да се възстанови в края на ноември.

Новината изскочи, след като Berliner Zeitung потърси 74-годишния специалист за коментар на удивителното представяне на водения някога от него Унион Берлин.

Столичани заемат петата позиция в Бундеслигата, изоставайки само с три точки зад местата, даващи излаз към Шампионската лига.

Гошо Василев преминал трудно през коронавируса 1

Именно Василев изведе Уинион до първо и на този етап единствено участие в европейските клубни турнири.

Това стана през 2001 година, когато Железните, тогава подвизаващи се в третия ешелон, сътвориха серия от сензации и стигнаха до финала в турнира за Купата на Германия, където отстъпиха на Шалке 04 с 2:0.

По ирония на съдбата през есента устремът на берлинския тим е секнат от българския представител в надпреварата за УЕФА Къп – Литекс Ловеч.

“Пожелавам на Унион да играе отново в европейските клубни турнири,” заяви Василев. “Треньорът Урс Фишер върши чудесна работа. В Унион сега има много добър колектив.

“Отборът е особено опасен при стандартните положения.”

Пред Berliner Zeitung Василев не отбягва и въпросите за прекарания вирус.

“Положението беше сложно,” сподели той. “Разболях се от тази коварна болест, беше много тежко. От края на ноември вече съм здрав и в кондиция.”

Германското издание разказва на читателите си и за двете по-малки дъщери на Василев – 12-годишната София и 7-годишната Гергана. Изтъкнатият специалист има и други две деца от съпругата си Севда – бившият футболист на Етър Веселин Василев и Маринела.