И Чехия каза “Не!” на лицемерното коленичене
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на тима обяви, че момчетата излизат да участват в спортно състезание, а не да участват в политическа пропаганда

Националният тим на Чехия стана поредният, обявил, че футболистите няма да коленичат преди началото на мачовете от Евро 2020.

Срещу прерасналия в откровена политическа пропаганда жест вече се обявиха редица отбори, сред които Шотландия, Хърватия и Унгария.

“Искаме да се концентрираме върху футбола и спортната страна на нещата,” заяви дипломатично наставникът на чехите Ярослав Шилхави.

Президентът на чешката федерация Петр Фоусек обяви, че “с цялото си сърце: подкрепя решението на отбора.

“Вярвам, че всеки национален тим има право на свободно изразяване,” категоричен бе той.

Любопитно е да се отбележи, че Англия – отборът, който най-силно рекламира колениченето, ще играе в група на Евро 2020 срещу три тима, които отказват да се включат в демонстративното навеждане към тревата.

Чехите вече пострадаха от продължаващата истерия покрай лицемерната борба с расизма.

Бранителят на Ондрей Кудела ще пропусне Евро 2020, след като европейската футболна централа УЕФА потвърди наказанието му от 10 мача за проява на расизъм.

Кудела е с отнети права за клубни и международни мачове, след като халфът на Рейнджърс Глен Камара се оплака, че е бил обиждан от чеха по време на мача в Лига Европа.

Решението на УЕФА е скандално, тъй като липсват доказателства за обвиненията на играча на шотландския шампион.

Европейската централа продължава да подкрепя коленичещите отбори, независимо че има стриктни правила, която не позволяват каквато и да е полит-пропаганда.