И центърът Николай Николов извън състава на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Георги Братоев също няма да пътува за Израел

Центърът Николай Николов също не попада в състава на селекционера на българския национален тим по волейбол Силвано Пранди за предстоящата тази седмица европейска квалификация.

Както вече стана ясно, и разпределителят Георги Братоев отпадна от тима на Лъвовете, който тази вечер лети за Израел, където където в сряда започва участието си в тристранната квалификация за място на Евро 2021 заедно с Австрия и домакините.

7 Спорт научи, че причината за непопадането на Николов са болки в кръста. В неделя той е опитал да тренира заедно с останалите, но в крайна сметка е било взето решение да не се рискува с включването му.

На негово място Пранди е призовал Илия Петков.

Титулярен разпределител в осъствието на Братоев пък е Георги Сеганов, а втори плеймейкър – Владимир Станков.

Днес следобяд се очаква официално да бъде оповестен списъкът за евроквалификацията в Израел. Момчетата се събират довечера в 19 часа на летище София, а полетът им до Израел е през Истанбул.

Страната ни не намери място директно на Евро 2021, защото не попадна сред най-добрите 8 от предишното Европейското първенство.

Всички победители от квалификационните турнири, както и петте най-добри втори тима ще си осигурят място на шампионата в края на лятото в Чехия, Полша, Естония и Финландия.

В сряда е мачът ни срещу Австрия, в четвъртък играем срещу домакините, а събота и неделя съответно отново срещу Австрия и Израел.