Интер не успя да победи Фиорентина и приключи с борбата за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Интер и Фиорентина завършиха при резултат 0:0 в мач от 35-тия кръг на италианската „Серия А“. През първото полувреме “синьо-черните” създадоха много положения, но брилянти намеси от вратаря на Фиорентина запазиха равенството. Втората част бе далеч по-равностойна, като двата тима стигнаха до няколко по-опасни ситуации, но класни изяви от двамата вратари запазиха двете нули на електронното табло.

Равенството остава „нерадзурите“ на трето място в класирането. „Синьо-черните“ изостават на 7 точки от Ювентус, при това „бианконерите“ са с мач по-малко. При оставащи само три кръга до края на сезона, ако утре „старата госпожа“ спечели гостуването си на Удинезе, ще си гарантира 9-та поредна титла. Фиорентина се изкачава на 11-та позиция.

Антонио Конте е направи пет промени, спрямо равенството 2:2 срещу Рома. Ромелу Лукаку води атака, вместо Лаутаро Мартинес. В халфовата линия ще действат Ериксен и Барела, на местата на Брозович и Кандрева.

Наставникът на Фиорентина Джузепе Лачини е заложил на Франк Рибери и Патрик Кутроне в атаката.

Мачът започна със масиран натиск за Интер. Още в първите минути „нерадзурите“ стигнаха до два страхотни шанса. Първо Милан Бадел отклони топката към собствената си врата, но Пиетро Терачано изби със страхотно спасяване. Топката обаче попадна в Лукаку, който я насочи в другия ъгъл, но вратарят на Фиорентина отново спаси своя тим.

В 11-тата Барела стреля от границата на наказателното поле, Терачано обаче отново бе на високо ниво.

След още 6 Лукаку можеше да отбележи с глава, но нацели страничния стълб. Повторенията на ситуацията обаче показаха, че белгиецът е бил в засада.

В следващите минути Фиорентина успя да поизравни играта и започна да задържа топката за по-дълго време.

Интер изтърва още един страхотен шанс в 34-тата, когато Лукаку шутира от близка дистанция. Терачано обаче за пореден път показа класата си.

Така двата отбора не успяха да си отбележат гол през първото полувреме под проливния дъжд на “Джузепе Меаца”.

В началото на втората част Интер най-после стигна до гол чрез Кандрева, но попадението бе отменено поради засада.

В следващата атака Алексис Санчес си намери пространство за удар от границата на наказателното поле, но Терачано успя да играе с топката, след което тя попадна в гредата.

В 57-тата Кастровили получи страхотен пас в наказателното поле и стреля към вратата на Интер. Ханданович внимаваше и направи невероятно спасяване за да задържи надеждите за титла на “нерадзурите”.

10 минути преди края на мача Фиорентина организира страхотна контраатака, при която топката достигна до Пол Лироа. Защитникът стреля от 5-6 метра, но в тялото на Ханданович.

При следващата атака Интер имаше претенции за дузпа, след като Барела б е задържан в наказателното поле. Съдията даде сигнал атаката да продължи и тя завърши с удар на  Лаутаро Мартинес от 22-23 метра, но без особени проблеми за Терачано.

В продължението на срещата Мартинес стреля с глава от трудна позиция, но Терачано улови с лекота.

Стартови състави:

Интер: Ханданович, Д‘Амброзио, Де Фрай, Годин, Кандрева, Барела, Галярдини, Йънг, Ериксен, Лукаку, Санчес;

Фиорентина: Терачано, Миленкович, Песея, Касерас, Венути, Дънкан, Бадел, Кастровили, Далберт, Кутроне, Рибери;